ULEI DE ARGAN ORGANIC, 50 ml
 

Cod produs: ulei de ARGAN ORGANIC
Disponibilitate: În Stoc
23.90RON
50.00ml

Cantitate

 
23.90RON
 

Uleiul de argan, între cosmetic și medicinal


ARGANA SPINOSA KERNEL OIL
Într-o lume în care toată lumea aleargă după produse-minune care să te păstreze tânăr şi frumos cât mai mult timp, uleiul de argan pare să fie regele produselor de îngrijire. Numit şi “aurul Marocului”, uleiul de argan este un adevărat aliat al frumuseţii.
Uleiul de argan este foarte sănătos, conținând peste 80% grăsimi nesaturate.
Conținutul uleiului de argan:

  • 43% acid oleic. Acidul oleic este un acid gras mononesaturat cu efecte benefice asupra sănătății: scade tensiunea arteriala
  • 36% acid linoleic (omega-6) . Acidul linoleic este un acid gras polinesaturat esențial, care nu poate fi sintetizat în organism și este preluat exclusiv din alimentație.
  • 12% acid palmitic
  • 6% un alt acid gras omega-3, denumit acid stearic
  • 3% acid miristic
  • 1% acid linolenic. Acidul linolenic este un acid gras polinesaturat omega-3 al cărui consum a fost asociat îndeosebi cu scăderea riscului bolilor coronariene (infarct miocardic) și cu protecția celulelor nervoase.      

Uleiul de argan emoliază, creează o barieră împotriva evaporării apei din ţesuturi şi în felul acesta asigură hidratarea corectă a pielii. La nivelul scalpului îndepărtează cojiţele de seboree într-un mod delicat şi reface textura firelor de păr agresate de vopsit sau ondulatul permanent.
Dacă vrei o piele fără cusur şi de invidiat, fă-ţi un obicei din a folosi zilnic uleiul de argan. El poate fi găsit şi în unele loţiuni, deşi multe femei îl preferă în stare pură. Astfel el poate fi absorbit foarte uşor de piele.
Hidratează şi menţine pielea tânără
Îndepărtează seara machiajul cu lapte demachiant, în care poţi picura, opţional, câteva picături de ulei de argan. Apoi, după ce ai curăţat bine pielea, masează-ţi tenul cu câţiva stropi de ulei de argan pur, pentru o hidratare intensă.
Dacă ai pielea sensibilă  şi foarte uscată, insistă şi dimineaţa şi seara, pe faţă şi pe gât, pentru o acţiune suplimentară de regenerare a pielii şi estompare a semnelor de îmbătrânire. Pentru un efect în plus, dă-ţi cu câteva picături de ulei de argan pe buzele crăpate, printr-un masaj blând până este absorbit.
Mâini mai catifelate
Mâinile sunt cele mai expuse gerului şi vântului pe timpul iernii. Dar nu numai. Ele sunt afectate în permanenţă de detergenţii cu care intră în contact. De aceea îţi recomandăm un săpun cu ulei de argan. De asemenea, poţi folosi o cremă care are şi ulei de argan în componenţă. Ea are un efect nutritiv şi vei obţine o piele moale şi catifelată datorită conţinutului bogat de vitamina E.
Iată ce mai poţi face: spală-te bine pe mâini, apoi înmoaie-le pentru 15 minute o dată sau de mai multe ori pe săptămână într-un amestec din ulei de argan şi suc de lămâie, în părţi egale.
Dacă unghiile sunt casante, înmoaie mâinile în fiecare zi într-o combinaţie de ulei de argan şi zeamă de lămâie în părţi egale. Poţi refolosi amestecul păstrându-ltimp de o săptămână într-un recipient curat. Aceeaşi soluţie o poţi folosi, la fel de des, dacă ai călcâie aspre.
Secretul părului mătăsos
Vigoarea firului de păr poate fi redată dacă îl “răsfeţi” din când în când cu câteva picături din “aurul deşertului”. Soluţia este perfect valabilă şi în cazul deteriorării firului de păr din cauza efectului deshidratant al vântului sau vopselelor.
Ca să devină moale şi mătăsos, aplică ulei de argan pe păr şi pe pielea capului. Masează uşor şi piaptănă părul. Astfel, uleiul va fi repartizat uniform pe toate firele. Prinde-ţi părul într-un prosop cald şi lasă să acţioneze pentru 15-20 de minute. Spală apoi părul cu şampon şi clăteşte.
Relaxează-te cu un masaj
Încălzeşte uleiul între palme pentru a-i facilita alunecarea pe corp. După curăţarea pielii, masaţi cu ulei până când acesta intră în piele. Opţional, poţi adăuga câteva picături de esenţă parfumată pentru o aromă plăcută.
Acest masaj te ajută să te relaxezi după o zi tensionată. Aplicat des, uleiul de argan poate ajuta la prevenirea sau tratarea vergeturilor. La fel de succes poate fi considerat şi tratamentul cu ulei de argan în tratamentele împotriva acneei, varicelei sau arsurilor.
Uleiul de argan, ideal iarna
Bogat în acizi graşi şi vitamine benefice pentru piele precum vitamina A, E şi F, uleiul de argan contribuie la catifelarea suprafeţei cutanate şi la vindecarea unor răni superficiale. Este indicat pentru masaj, pentru utilizare pe mucoasa genitală în perioada de menopauză. În produsele cosmetice este utilizat în cremele antiîmbătrânire, în măştile de păr şi în produsele de masaj.
Este un produs nealergen şi neiritant. Nu orice persoană poate folosi creme de faţă cu ulei de argan, pentru că acestea sunt prea grase şi pot îmbâcsi porii celor cu ten gras. În sezonul rece, pielea se usucă excesiv din cauza frecării cu hainele şi din cauza urmelor fine de detergent din obiectele de îmbrăcăminte.
De aceea, se recomanda utilizarea unor produse cosmetice mai grase pe zonele acoperite de haine, pentru emoliere şi reducerea senzaţiei de mâncărime, dar şi pe zonele descoperite la temperaturi scăzute, de exemplu pe obrajii copiilor care ies la joacă.
Info
Uleiul folosit în cosmetică este obţinut din boabe de naturale de argan, iar cel folosit în alimentaţie este procesat.
Uleiul de argan, un produs de lux
Uleiul de argan este uleiul produs din semințele arborelui de argan, arbore protejat de UNESCO, ca făcând parte din programul „Omul și biofera”, din cauza numărului aflat în continuă scădere al acestora. Arborele de argan se găsește cu precădere în sud-vestul Marocului și Alger și este important și datorită rădăcinilor sale puternice care împiedică avansarea deșertului în partea de nord a Saharei. Toate acestea fac din argan un arbore foarte prețuit, care este comercializat ca un produs de lux în Maroc, făcând ca obținerea acestui lemn împreună cu derivatele sale să se facă la prețuri foarte mari. Uleiul de argan este printre cele mai scumpe uleiuri din lume, ajungând pana la prețul exorbitant de 300$/ litrul, iar producerea sa poate să dureze și până la 20 de ore, în special dacă aceasta se face cu metode tradiționale. Familiile din zonele respective îl folosesc însă și la gătit, adăugându-l salatelor și couscous-ului local.  
Uleiul de argan sprijină comunitatea
Arborii de argan
 au fost descoperiti de lumea exterioara in 1510, prin intermediul exploratorului maur Johannes Leo Africanus. Deoarece acesti arbori cresc doar in zonele mai sus mentionate, uleiul de argan este considerat o importanta bogatie locala. Ca si in cazul, untului de shea, uleiul de argan este prelevat tot prin metode naturale de catre locuitorii care se bucura astfel de o plata in acord cu tratatul Fair Trade. Femeile din tribul Berber sunt cele care lucreaza in cooperativa ce se ocupa de extragerea acestui ulei din semintele arborelui. Cea mai importanta uniune specializata in obtinerea uleiului cuprinde douazeci de astfel de cooperative.
Uleiul de argan este apreciat, desigur, si datorita compozitie sale unice, care include fenoli, acizi fenolici si grasi, caroten, squalene (substanta rara ce este continuta si de uleiul extras din ficat de rechin) si vitamine. Se spune despre acest ulei special ca poate fi mai rezistent la oxidare decat arhicunoscutul ulei de masline. Uleiul arborelui de argan poate fi utilizat direct, fara a mai fi prelucrat, in tratamentele cosmetice. Proprietatile sale emoliente il recomanda in acest sens, el putand fi folosit nu doar pentru masarea pielii, dar si a unghiilor sau a parului care au nevoie de o ingrijire deosebita. Acest ulei intra in componenta a numeroase produse cosmetice din intreaga lume, in special si pentru efectele sale de anti-imbatranire si regenerare, precum si pentru capacitatea de a trata si cicatriza o sfera larga de afectiuni minore ale pielii, de la riduri la eczeme.
Arganul este un arbore care creste pe solurile aride din sud-vestul Marocului si, pe anumite zone restranse, din Israel si Algeria.
Padurile de argan din Maroc sunt rezervatie a biosferei, intrata in patrimoniul UNESCO. Uleiul de argan se obtine din semintele fructelor de argan, productia fiind cu precadere, in Maroc.