ULEI DE AVOCADO VIRGIN, 50 ml
 

Cod produs: ULEI DE AVOCADO
Disponibilitate: În Stoc
10.20RON
50.00ml

Cantitate

 
10.20RON
 

ULEI DE AVOCADO, (PERSEA GRATISSIMA OIL)



 Avocado este un arbore originar din Mexic și Guatemala (America Centrală), clasificat cu floarea din familia Lauracee împreună cu camforulscorțișoara și dafinul. Atât fructul cât și arborele sunt comestible iar Avocado se referă și la fructul acestui copac. Din fruct se face renumita pastă GUACAMOLE.

În cosmetică  Avocado se folosește pentru măștile de ten care revigorează tenul și îl fac să pară mai tânăr. Pe lângă asta, din el se mai fac șampoane și alte lucruri valoroase, făcându-l popular într-un anumit fel, pentru cosmetică fiind considerat o veritabilă și importantă plantă pentru industria cosmetică cât și farmaceutică, alături de Aloe Vera.

Uleiul de avocado are o culoare verde apetisantă, un miros subtil şi plăcut, cu  o textură densă și o aromă dulce, ca de nucă și se simte confortabil pe piele. Spre deosebire de alte uleiuri vegetale, acesta este obținut din pulpa fructului şi nu din sâmburele acestuia, care conţine foarte puţine grăsimi. Uleiul de avocado este bogat în carotenoide, fitosteroli, vitamine și acizi grași esențiali ce îi conferă proprietăți nutritive, emoliente și regeneratoare remarcabile.

Are multiple virtuți și întrebuințări, este recunoscut în cosmetică fiind nutritiv, regenerator, cu acțiune anti-aging și este delicat pentru piele.

Ulei de avocado pentru piele

O sursă bogată de vitamina A și D, uleiul de avocado este ușor absorbit de piele și hidratează în profunzime, ceea ce il recomandă ca un ingredient de bază în produsele pentru ingrijirea pielii mature sau uscate.Având minunate proprietăți emoliente și regenerante, uleiul de avocado este folosit adesea pentru tratarea unor probleme ale pielii precum psoriazisul sau eczema, deoarece calmează senzația de mâncărime sau uscăciune, pentru pielea deshidratată, afectată de factorii de mediu, schimbările climatice, expunerea la soare.

Uleiul de avocado este bogat in sterolini (denumiti steroizi ai plantelor), substanțe cu reputație  pentru efectul lor de a atenua petele produse de vârsta sau de expunerea la soare, cicatricile.

Într-un studiu realizat de Technion (Israel Institute of Technology), s-a descoperit că uleiul de avocado mărește în mod seminificativ și superior altor uleiuri vegetale producția de colagen din piele, care după cum stim, se diminuează în cantitate odata cu vârsta, ducând la îmbătrânirea pielii și apariția ridurilor. Nu este de mirare că uleiul de avocado este folosit pentru a contracara efectele îmbătrânirii, direct aplicat pe piele sau inclus în produsele anti-ageing.

Uleiul de avocado pentru păr

Folosirea uleiului de avocado pentru păr  poate aduce multiple beneficii. Este unul dintre cele mai bune uleiuri care pot fi folosite pentru hrănirea, dar mai ales pentru stimularea creșterii părului.

Uleiul de avocado conține o cantitate mare de nutrienți necesari: proteine, vitamina A, D, E, B6, magneziu, cupru, fier, acid folic și amino-acizi, fiecare dintre aceștia cu un rol esențial în creșterea și hrănirea firului de păr. Adăugând la acestea conținutul de lecitină care îl face să penetreze ușor, precum și ecranul UV pe care îl oferă, uleiul de avocado se dovedește a fi un favorit al industriei cosmetice când vine vorba de produse pentru îngrijirea și tratarea părului.

Desi poate fi folosit în mod regulat pentru îngrijirea cotidiană și pentru toate tipurile de păr, el este în mod deosebit recomandat  pentru persoanele cu diverse probleme de  păr și scalp: căderea părului, mătreața, păr tratat și vopsit chimic, fir de păr subțire, tern, lipsit de strălucire. Uleiul de avocado poate fi folosit ca atare, sau combinat cu alte uleiuri  recunoscute ca fiind benefice pentru păr, ca de exemplu uleiul de măsline sau uleiul de migdale. De asemenea, poate fi inclus în produsele obișnuite de îngrijire: șampon, balsam, tratamente.

Uleiul de avocado este un tratament simplu, natural, bogat în nutrienți și foarte eficient, lăsând părul nu numai mătăsos și strălucitor, însă  și mai important –  sănătos.

Folosirea  uleiului de avocado pentru păr este o modalitate eficientă și ieftină de a-ți îngriji podoaba capilară, fără a folosi produse cosmetice costisitoare, sau care conțin o  multitudine de ingrediente chimice dăunătoare, iar includerea sa în rutina de îngrijire va genera efecte incredibile în timp

Uleiul de avocado are câteva proprietăți uimitoare care sigur te vor surprinde. Avocado este binecunoscut pentru proprietățile sale. Acestea se datorează conținutului bogat de vitamine, precum complexul de B-uri, A, C, E, D, K și de minerale, cum ar fi calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu și zinc.

Uleiul de avocado te ferește de cancerul de colon și la sân.

Acidul alpha-linoleic din uleiul de avocado inhibă dezvoltarea celulelor canceroase care pot provoca apariția tumorilor maligne la colon sau la sân. În combinație cu vitamina E te ferește și de cancerul de piele, dar si de cel pulmonar.

Uleiul de avocado grabește vindecarea rănilor apărute la nivelul pielii

Vitaminele A, D si E joacă un rol important în regenerarea celulară și au, în același timp, funcția de agenți antibacterieni ș antiinflamatori.

Uleiul de avocado contribuie la vindecarea rapidă a rănilor apărute la nivelul pielii, scăzând riscul formării cicatricilor inestetice. De asemenea, te poate ajuta să scapi de dermatite și de acnee.

Nici ridurile nu iti vor mai da bătăi de cap dacă apelezi la acest tratament naturist, pentru ca vitaminele A si D asigură creșterea producției de colagen.